NA TRADICIONALNO KOSILO POD NAJSTAREJŠO TRTO V LJUBLJANI
23.9. do 29.9.2024 – TEDEN LJUBLJANSKEGA TURIZMA
Zidovi hotela Mrak skrivajo zanimive zgodbe slovenske polpretekle zgodovine in kulture, skriti hotelski vrt pa dvesto let staro vinsko trto, ki še vedno nudi prijetno senco. To je bil dom slovenskega pisatelja in dramatika Ivana Mraka, čigar oče je vodil gostišče, znano po tradicionalnih jedeh. Tu so se zbirali umetniki, profesorji in prebivalci mestnega jedra. Vabljeni, da ponovno odkrijete ta skriti kotiček in poizkusite jedi, pripravljene iz sestavin najboljših slovenskih pridelovalcev. Izbirate lahko med kosilom s 3-hodnim menijem ali izbrano slovensko tradicionalno jedjo.
KOSILO S 3-HODNIM MENIJEM
Dimljena postrv & ajdova kaša in hren
Dimljena postrv ribogojnice Goričar s spenjeno hrenovo omako, ajdova kaša, prah bučnega olja in marinirano rdeče zelje
Telečji ragu & idrijski žlikrofi
Počasi dušeni telečji ragu z gobami, prekajenim jezikom in grahom ter idrijskimi žlikrofi s hrustljivimi drobtinami
ali
File jadranskega brancina & brokoli in krompir
Pečeni file brancina z zelišči, krompirjeva krema in pire brokolija ter brokoli, cvetača in romanesco z mandlji
Gratin palačinke s pehtranom & topljena smetana kmetije Pustotnik
Gratin palačinke s pehtranom in jagodami ter spenjeno omako topljene smetane kmetije Pustotnik
Rezervirajte: + 386 (0)1 421 96 50 ali bistro@hotelmrak.si